ua en ru

У Київській області поліція вилучила 500 тис. гривень і зброю у справі про незаконний видобуток піску

У Київській області поліція вилучила 500 тис. гривень і зброю у справі про незаконний видобуток піску Фото: поліція (oda.zt.gov.ua)

Компанія без дозволу в промислових масштабах здійснювала видобуток корисних копалин

У Київській області оперативники Управління захисту економіки в області Національної поліції та слідчі обласної поліції виявили факт незаконного видобутку піску на території Бориспільського району. Про це повідомляє прес-служба Нацполіції України.

Повідомляється, що комерційна структура в промислових масштабах здійснювала видобуток корисних копалин без всяких дозволів. За даним фактом прокуратура області порушила кримінальну виробництво.

Так, вчора, 8 вересня, на підставі постанови суду правоохоронці провели ряд обшуків в офісах компанії, за місцем проживання організаторів і за місцем видобутку піску.

У ході обшуків поліцейські вилучили автомобілі, завантажені 30 т піску, техніку для видобутку копалин, документи фінансово-господарської діяльності підприємства.

Крім того, було вилучено понад 500 тис. гривень, 9 тис. доларів і велику кількість зброї.

Зазначено, що відкрито кримінальну виробництво за ст. 364-1 і ст. 240 (порушення правил охорони надр) Кримінального кодексу України.

altaltaltalt

Фото: обшуки (npu.gov.ua)

Нагадаємо, раніше повідомлялося, що поблизу села Більська Воля Володимирецького району Рівненській області 7 вересня сталася бійка між здобувачами бурштину, лісниками і поліцейськими.