ua en ru

У Київській області здійснюється гасіння осередків тління торфу на площі 43,63 га

У Київській області здійснюється гасіння осередків тління торфу на площі 43,63 га Фото: тління торфу

Радіаційний фон у м. Києві та Київській області знаходиться у межах норми

Фахівці Державної служби України з надзвичайних ситуацій (ДСЧС) у Київській області продовжують гасіння 10 локалізованих осередків тління торфу на загальній площі близько 43,63 га. Про це повідомляє прес-служба ДСНС.

"Станом на 7 год. у 6 районах Київської області здійснюється гасіння 10 локалізованих осередків тління торфу на загальній площі близько 43,63 га", - йдеться у повідомленні.

Так, осередків тління торфу у Вишгородському районі с. Савенки обіймають 5,8 га; у Бородянському районі: с. Бабинці - 13,9 га, с. Берестянка - 7,2 га; у Баришівському районі - с. Недра - 4,4 га; у Іванківському районі - с. Горностайпіль - 0,8 га, с. Запрутка - 1,85 га; у Броварському районі - с. Бобрик - 0,35 га, с. Русанів - 0,73 га, с. Літки - 0,6 га; у Переяслав-Хмельницькому районі - с. Вовчків - 8 га.

"У цілодобовому режимі від ДСНС залучено 151 чол. та 41 одиниця техніки. Радіаційний фон у м. Києві та Київській області знаходиться у межах норми та складає в середньому 12-13 мікрорентген на годину (безпечний рівень радіаційного фону до 30 мікрорентген на годину)", - йдеться у повідомленні.

Також відзначається, що радіаційний фон у Зоні відчуження складає в середньому 21 мікрорентгени на годину (безпечний рівень радіаційного фону до 50 мікрорентген на годину).

Нагадаємо, раніше повідомлялося, що Мінекології підготувало документи для створення Чорнобилського біосферного заповідника.