ua en ru

У Київській області очистили більше 300 км доріг та вулиць і відкрили рух 7 переправами, - ОП

У Київській області очистили більше 300 км доріг та вулиць і відкрили рух 7 переправами, - ОП Фото: у Київській області очистили більше 300 км доріг та вулиць і відкрили рух 7 переправами (t me/kt20220224)

Після звільнення населених пунктів Київської області від військ держави-терориста Росії, від наслідків бойових дій розчищено вже понад 300 кілометрів доріг та вулиць, а також відновлено рух на 7 переправах.

Про це повідомляє РБК-Україна з посиланням на заступника керівника Офісу президента Кирила Тимошенка у Telegram.

Зокрема, в Ірпені розчистили 113 км доріг та вулиць, у Бучі - понад 30 км, у Бородянці - 20 км, у Ворзелі - 8 км та у Гостомелі - 4 км. За даними заступника керівника ОП, на прибиранні околиць Києва щоденно задіяні 380 працівників та 130 одиниць техніки.

Він також нагадав, що у Броварах, які постраждали від ракетного удару та на 72% лишилися електрики, вже повністю відновлено електропостачання.

У Бучі вже розпочали встановлювати вікна та запустили водопостачання у всю систему міста. У Бородянці найближчим часом очікується повне відновлення роботи каналізаційної системи.

Водночас на Житомирщині, за його словами, впродовж місяця мають відновити переправу на трасі М-21 поруч зі знищеним мостом.

"Громадянам доводиться робити майже 30-кілометровий гак. Тимчасова переправа матиме дві смуги, щоб забезпечити рух транспорту в обидва боки", - повідомив Тимошенко.

У Харкові, за даними ОП, відновлено газопостачання п'яти житлових будинків, що були пошкоджені під час обстрілів. Мешканці Балаклії частково вже можуть користуватися газом, а у селах Ємці та Шовкопляси газопостачання відновлено повністю.

У Дергачах електрику відновили для 2200 споживачів.

На Чернігівщині, де під час бойових дій з російськими окупантами було зруйновано та пошкоджено понад 600 км доріг і 20 мостів, дорожники вже відновили проїзд біля чотирьох зруйнованих споруд. Наразі тривають роботи зі спорудження трьох штучних споруд та вже розпочався ямковий ремонт на дорогах у напрямку Києва.

На Сумщині у постраждалих від російської навали районах проводиться тимчасове під'єднання до електричних мереж.

"Дякуємо героям Збройних сил України, усім комунальним службам та кожному українцю за відвагу, мужність та спільну роботу. Працюємо 24/7, щоб всі якнайшвидше могли повернутись додому. Слава Україні", - зазначив заступник керівника ОП.