ua en ru

У Київській області за ініціативою голови ОДА вперше провели День бійця територіальної оборони

У Київській області за ініціативою голови ОДА вперше провели День бійця територіальної оборони Фото: прес-служба Київської ОДА

З цього року такий захід буде проводитись щороку в першу суботу жовтня

З ініціативи голови Київської обласної державної адміністрації (ОДА) Олександра Горгана 7 жовтня 2017 року в усіх районах та містах обласного значення Київської області вперше проведено День бійця територіальної оборони. Починаючи з цього року такий захід буде проводитись щороку в першу суботу жовтня, повідомили у прес-службі ОДА.

Горган сподівається, що інші регіони України запозичать цю практику, щоб досвід Київщини став основою для закладання співпраці між спільнотою, місцевою владою та ВСУ.

"Київська область стала першою в Україні, що проводить таку масштабну роботу з координації та навчання загонів бійців територіальної оборони. Переконаний, що присутнє на навчанні керівництво Генерального штабу Збройних сил України пересвідчилось особисто, що міцна підтримка нашої армії існує і в тилу. Проводиться системна робота, щоб більше ніж 22 тисячі мешканців Київщини, які зазначені в картотетках військоматів як бійці тероборони, були не на папері, а насправді дієвою силою, здатною захистити державу від агресії, тероризму чи прийти на допомогу громадам під час стихійного лиха", – зазначив Горган.

Голова Київської ОДА повідомив, що на Київщині райдержадміністрації, міськвиконкоми міст обласного значення разом із місцевими військовими комісаріатами формують 66 загонів оборони та 27 рот охорони. Чисельність особового складу – близько 22 тисяч осіб.

alt

За його словами, проведення даного заходу передбачає максимальне залучення громадян, що приписані військовими комісаріатами до підрозділів сил територіальної оборони, до практичного навчання з військової підготовки, тактичних дій, вивчення матеріальної частини індивідуальної зброї, а також до вогневої підготовки. Особлива увага приділена відпрацюванню техніки оперативної комунікації в умовах настання режимних станів та повної відсутності мобільного та іншого способу зв’язку.

"Ми маємо чітку мету – сформувати потужну і розгалужену спільноту патріотів, які постійно тренуватимуть свої вольові якості і спеціальні навички. Цивільні громадяни, які в буденному житті займаються мирною працею, у вільний час навчатимуться військовій справі, патрулюватимуть вулиці міст і сіл, допомагатимуть рятувальникам у разі стихійного лиха. Ця мета буде досягнута за рахунок системної діяльності державної влади, Збройних сил та громадських організацій. Навчання бійців територіальної оборони Київщини проводитимуться на постійній основі", – зазначив голова Київської ОДА.

Завдяки заходу особовий склад підрозділів територіальної оборони отримав можливість ближче познайомитись між собою, з командирами підрозділів, взводів та рот охорони.

"В Україні система територіальної оборони охоплює понад 300 тисяч громадян. І саме для цих людей на Київщині започатковано відзначення Дня бійця територіальної оборони. Впевнений, що наш досвід буде радо перейнятий усіма областями України", – заявив Горган.