ua en ru

У Київській області посадовець незаконно передав у приватну власність ділянки на 5 млн гривень

У Київській області посадовець незаконно передав у приватну власність ділянки на 5 млн гривень Фото: прокуратура (РБК-Україна)

Прокуратура звинувачує начальника земельних ресурсів в Обухівському районі у службовій недбалості

Прокуратура Київської області викрила та повідомила про підозру начальнику земельних ресурсів в Обухівському районі, внаслідок службової недбалості якого Бориспільською РДА було на підставі фіктивних документів передано земельну ділянку комунальної власності вартістю понад 5 млн гривень. Про це повідомила прес-служба прокуратури Київської області.

"Установлено, що внаслідок службової недбалості начальника земельних ресурсів в Обухівському районі відбулась незаконна передача Бориспільською РДА земельної ділянки комунальної власності, загальною площею 16,08 га із власності територіальної громади м. Обухів, у приватну власність 134-м громадянам", - йдеться у повідомленні.

У прокуратурі зазначають, що за відсутності проекту землеустрою щодо відведення земельної ділянки СТ "Флора", без його погодження, посадовець поставив свій підпис на розпорядженні Обухівської РДА, засвідчивши, що воно відповідає вимогам земельного законодавства та районна державна адміністрація має повноваження щодо передачі у власність земельної ділянки, яка розташована у межах міста Обухів.

Згодом, "за відсутності документальних та правових підстав", колишній начальник підписав висновок про наявні обмеження на використання земельних ділянок, тим самим, погодивши технічну документацію із землеустрою щодо складання державних актів на право власності на земельну ділянку 134-м громадянам.

За процесуального керівництва Бориспільської місцевої прокуратури колишньому начальнику земельних ресурсів в Обухівському районі повідомлено про підозру у вчиненні кримінального правопорушення, передбаченого ч. 2 ст. 367 (службова недбалість, що спричинило тяжкі наслідки) КК України.

Проводяться невідкладні слідчі дії, на земельну ділянку накладено арешт, готується позов про відшкодування шкоди, завданої незаконними діями службовця, після чого, обвинувальний акт буде скеровано до суду для розгляду по суті та прийняття законного рішення.

Нагадаємо, Київська місцева прокуратура №7 викрила екс-главу Музичного фонду спілки композиторів України в шахрайстві, пов'язаному з відчуженням нерухомості і заволодінням обманним шляхом коштами банку на суму понад 7,3 млн гривень.