ua en ru

У Київській обл. на хабарі затримано директора комунального підприємства облради

У Київській обл. на хабарі затримано директора комунального підприємства облради Фото (прес-служба ГПУ): хабар у Київській області

За дозвіл на встановлення зовнішньої реклами чиновник зажадав 262 тис. грн неправомірної вигоди

У Київській області в ході спільної операції по боротьбі з корупцією правоохоронці затримали директора комунального підприємства Київської обласної ради, який вимагав та отримав від підприємця 262 тис. грн неправомірної вигоди. Про це повідомили у прес-службі прокуратури Київської обл.

Як наголошується, за вказані кошти директор КП мав надати підприємцю дозвіл на встановлення зовнішньої реклами.

"Зловмисника затримано при отриманні останньої частини неправомірної вигоди у розмірі 130 тис. грн за підозрою у вчиненні кримінального злочину, передбаченого ч.3 ст.368 КК України (одержання службовою особою неправомірної вигоди, поєднаної з її вимаганням). За скоєне кримінальне правопорушення директору загрожує покарання у вигляді позбавлення волі строком до 10 років", - йдеться в повідомленні.

В даний час проводиться комплекс слідчих і розшукових дій з метою встановити обставини скоєного кримінального злочину, а також вирішується питання про обрання затриманому запобіжного заходу у вигляді тримання під вартою. Досудове розслідування триває.

Нагадаємо, раніше в серпні ГПУ затримала голову райдержадміністрації Херсонської обл. на хабарі в сумі 130 тис. дол. за непроведення перевірок торговельних майданчиків і безперешкодну діяльність приватних підприємців.