ua en ru

Київське "Динамо" відзначає 90-річний ювілей

Київське "Динамо" відзначає 90-річний ювілей Фото: "Динамо" відзначає ювілей

За всю історію клуб завоював 60 титулів

Сьогодні, 13 травня 2017 року, київське "Динамо" відзначає 90-ту річницю з дня створення клубу. Про це повідомляє прес-служба клубу.

За свою історію команда завоювала 60 титулів, національних і міжнародних кубків і Суперкубків (для порівняння: у "Шахтаря" - 32). В активі "біло-синіх" 32 українських титула, 25 - радянських і три - міжнародних.

Серед тренерів з досягненнями Дем'яненко з п'ятьма титулами ділить друге місце з Віктором Масловим і Сергієм Ребровим. А лідирує з великим відривом Валерій Лобановський, в активі якого за три відрізка роботи в клубі 28 трофеїв (13 золотих медалей, 9 Кубків країни, 3 Суперкубка і 3 єврокубки). Також у цей день вшановують пам'ять Лобановського, який помер 13 травня 2002 року.

altФото: Більшість яскравих сторінок літопису "Динамо" було написано Лобановським

За чотири призу на рахунку Йожефа Сабо та Олексія Михайличенка, два - у Михайла Фоменка і Юрія Сьоміна, по одному - у Олега Ошенкова, В'ячеслава Соловйова, Олександра Севідова, Миколи Павлова і Валерія Газзаєва.

На рахунку Динамо 28 чемпіонських титулів: 13 були здобуті за часів Радянського Союзу і 15 - у період незалежності. В обох випадках це рекордний показник для СРСР та України. Інтервал між першим тріумфом і останнім становить 55 років.

В день 90-річчя "Динамо" проведе матч чемпіонату України проти донецького "Олімпіка" на стадіоні ім. Валерія Лобановського. Початок зустрічі о 17:00 за київським часом.

У нинішньому сезоні "Динамо" ще має можливість виграти Кубок України. Фінальний матч проти "Шахтаря" відбудеться 17 травня в Харкові.

Нагадаємо, донецький футбольний клуб "Шахтар" завдяки перемозі над луганською "Зорею" (3:2) достроково став переможцем чемпіонату України.