ua en ru

Київське "Динамо" обіграло "Шахтар" у фіналі Кубка України з футболу

У Полтаві був зіграний фінал Кубка України з футболу. Матч відбувся 15 травня.

У Полтаві був зіграний фінал Кубка України з футболу. Матч відбувся 15 травня.

Перший тайм у виконанні "Шахтаря" вийшов дуже інертним - "гірники" мало рухалися по полю, не показуючи фірмових флангових атак. У той же час, "Динамо" багато володіло м'ячем в центрі поля, намагаючись поступово просуватися до воріт П'ятова. В результаті, цей повільний тиск приніс свої плоди - після подачі кутового Вида бив по воротах, Кучер спробував ігровий снаряд вибити, але зміг лише підправити політ м'яча головою у свої ворота. А через 2 хвилини Вида зміг повноцінно записати своє прізвище на табло стадіону, точно пробивши головою після подачі зі штрафного.

Другий тайм "гірники" видали більш активно, за що були винагороджені голом Кости, який зблизився з Шовковським після пасу Адріано і точно пробив під праву штангу. "Шахтар" продовжував нагнітати обстановку на половині поля "Динамо", але більше створити реальну небезпеку не зміг. Ближче до кінця матчу гра ставала все більш грубою і "рваною". А в самому кінці поєдинку сталася традиційна бійка між гравцями, в результаті якої Ярмоленко і Ракицький були видалені.

Сергій Ребров приносить для "Динамо" перший трофей з 2011 року і тепер має хороші шанси стати повноцінним головним тренером киян.