ua en ru

Київський суд наклав арешт на майно "Артеку" в Криму

Київський суд наклав арешт на майно "Артеку" в Криму Фото: суд Києва заарештував майно "Артеку"

Завдання арешту - припинити протиправні дії щодо майна на території анексованого Криму

Оболонський суд Києва ухвалив рішення про арешт майна міжнародного дитячого центру "Артек", розташованого на території тимчасового окупованого Криму, передає Крим.Реалії.

«У зв'язку з суспільно-політичною обстановкою, а саме тимчасовою окупацією півострова Крим, поки існує достатньо підстав вважати, що стосовно майна може бути здійснена низка протиправних дій, запобігання цих протиправних дій є завданням арешту майна», – йдеться у рішенні Оболонського суду Києва.


Клопотання про арешт в початку квітня подав заступник начальника Головного управління Національної поліції України в Автономній Республіці Крим і Севастополі.

"31.03.2015 року на засіданні незаконно утворення органу – "Ради міністрів Республіки Крим" прийнято рішення про передачу з державної власності Республіки Крим у власність Російської Федерації закріпленого за державним підприємством України "Міжнародний дитячий центр "Артек" на праві господарського ведення рухомого і нерухомого майна", – йдеться у документі

Прокуратурою АКР при Генеральній прокуратурі України було відкрито кримінальну справу за фактом "націоналізації" дитячого табору "Артек" у Криму.

Нагадаємо, ВРУ віднесла землі дитячих центрів "Артек" і "Молода гвардія" до природно-заповідного фонду.