ua en ru

Київський суд почав допит свідків у справі "діамантових прокурорів"

Київський суд почав допит свідків у справі "діамантових прокурорів" Фото: "діамантовий прокурор" Олександр Корнієць

На засіданні допитали нардепа Костянтинівського та юриста "ГідроЕкоРесурсу" Кириленко

Голосіївський районний суд міста Києва перейшов до допиту свідків у рамках кримінальної справи за обвинуваченням у хабарництві колишнього першого заступника начальника Головного слідчого управління Генеральної прокуратури України (ГПУ) Володимира Шапакіна і екс-заступника прокурора Київської області Олександра Корнійця, передає кореспондент РБК-Україна.

На початку засідання колегія суддів перейшла до перехресного допиту свідків. Сторона звинувачення допитала народного депутата (позафракційного) В'ячеслава Костянтинівського.


"Я не мав ніяких стосунків ні з одним з підозрюваних, якщо буде бажання я пройду тест на поліграфі", - сказав він.

Однак, за словами Костянтинівського, підприємство "Гідроенергоресурс" в 2015 році намагалися захопити невідомі, вимагаючи велику суму грошей. Костянтинівський повідомив, що спрямував депутатський запит на ім'я Давида Сакваралідзе після чого в ГПУ було порушено кримінальну справу.

Також суд допитав юриста "ГідроЕкоРесурсу" Олександр Кириленко. Він заявив, що не був присутній при передачі хабара.

"Спочатку треба було дати 50 тисяч доларів, а потім ще. Загальна сума 200 тисяч доларів, щоб справу (проти "ГідроЕкоРесурсу", "Чистого грунту" - ред.) було вирішено", - сказав Кириленко.

Олександр Кириленко розповів суду, що у керівництва підприємства представники прокуратури через посередника вимагали 200 тисяч доларів.

Нагадаємо, 5 липня 2015 року в Києві були затримані перший заступник Головного слідчого управління ГПУ Володимир Шапакин і заступник прокурора Київської області Олександр Корнієць за підозрою у вимаганні хабара в особливо великих розмірах, також у посередництві звинувачується приватний підприємець Валерій Гибаленко.