ua en ru

Київський річковий вокзал внесуть до Держреєстру як пам’ятку архітектури

Київський річковий вокзал внесуть до Держреєстру як пам’ятку архітектури Фото: Київський річковий вокзал внесуть до Держреєстру як пам’ятку архітектури

Процес внесення будівлі до Держреєстру може зайняти близько двох-трьох місяців

Експертна комісія Міністерства культури України визнала будівлю Київського річкового вокзалу такою, що підлягає занесенню до Державного реєстру нерухомих пам'яток як пам'ятка архітектури, містобудування і монументального мистецтва місцевого значення, передає "Радіо свобода".

Зазначається, що нині протокол засідання Експертної комісії затверджують, а також готують відповідні документи для занесення будівлі річкового вокзалу до реєстру.

Повідомляється, що після надання приміщенню річкового вокзалу статусу пам'ятки і занесення до реєстру нерухомих пам'яток будь-які дії з ним будуть урегульовані спеціальним законом, який може ускладнити реалізацію планів нових власників будівлі - Михайла Бродського і Нестора Шуфрича - щодо її перетворення на ресторанну галерею з нічними клубами і басейном. Про плани розширити для цього корисну площу з шести тисяч до 11 700 квадратних метрів повідомляв представник керівництва Київського річкового вокзалу Андрій Вавриш.

У Мінкульті зазначили, що процес внесення будівлі до Держреєстру може зайняти близько двох-трьох місяців.

Нагадаємо, Кабінет міністрів України виділяє 6,5 млрд гривень на реконструкцію автомобільних доріг.