ua en ru

Київська облрада виступає проти розміщення біженців у Яготині

Київська облрада виступає проти розміщення біженців у Яготині Фото: Київська облрада виступає проти розміщення біженців у Яготині

Депутати Київської облради пропонують розглянути можливість передачі недобудови пункту для біженців під потреби внутрішньо переміщених осіб

Депутати Київської обласної ради виступають проти будівництва Пункту тимчасового розміщення біженців із Сирії Яготині. Про це йдеться у повідомленні прес-служби Київської облради.

Як зазначається, з огляду на негативне ставлення мешканців міста, які занепокоєні фактом можливого функціонування пункту, що прийматиме біженців з іноземних держав, депутати обласної ради просять зупинити будівництво об'єкту та розглянути можливість передачі недобудови під потреби внутрішньо переміщених осіб.

"До Київської обласної ради звертаються громадяни та Яготинська міська рада щодо недопущення продовження будівництва та введення в експлуатацію Пункту тимчасового розміщення біженців. Громада міста вважає верхом цинізму будівництво приміщення для біженців з іноземних держав, маючи в той же час у власній державі майже мільйон внутрішньо переміщених осіб-наших співвітчизників, які втратили власне житло, роботу та усталений спосіб життя. Зважаючи на важливість цього питання, громада міста Яготин, яку підтримує Київська обласна рада, виступає проти будівництва Пункту тимчасового розміщення біженців", - йдеться у зверненні депутатів облради до президента та Верховної Ради України.

Нагадаємо, раніше повідомлялося, що Державна міграційна служба планує поселити 250 біженців із Сирії в Яготині Київської області.