ua en ru

Київський метрополітен почав закривати каси для переходу на автоматизовану оплату проїзду

Київський метрополітен збирається до кінця року впровадити автоматизовану систему оплати проїзду, в рамках програми припинена робота кас на станціях "Деміївська" і "Голосіївська".

Київський метрополітен збирається до кінця року впровадити автоматизовану систему оплати проїзду, в рамках програми припинена робота кас на станціях "Деміївська" і "Голосіївська". Про це йдеться в повідомленні прес-служби метрополітену.

"Ми постійно отримуємо скарги на людський фактор при оплаті за проїзд. Для пасажирів - це довгі черги, для підприємства - можливості маніпуляцій з жетонами і певні зловживання", - заявив начальник метрополітену Віктор Брагінський.

За його словами, до кінця року підприємство має намір максимально використовувати автоматизовані засоби оплати проїзду та унеможливити будь-які корупційні складові в цьому секторі.

Для оплати разових поїздок пасажирів станцій "Деміївська" і "Голосіївська" зможуть користуватися автоматами з продажу жетонів. Користувачі багаторазових карток матимуть можливість поповнити їх у спецтерміналах. Проїзні квитки реалізовуватимуться у касах інших станцій метрополітену.