ua en ru

"Київський електровагоноремонтний завод" прокоментував інформацію про звільнення голови правління ПРАТ

ПРАТ "Київський електровагоноремонтний завод" прокоментував інформацію в ЗМІ про звільнення голови правління ПРАТ Романя Якуб'яка. Колектив заводу у зв'язку з цим направив у Міністерство інфраструктури України відповідне звернення.

"Нещодавно в засобах масової інформації була опублікована стаття про незаконні звільнення директорів державних підприємств, підпорядкованих Міністерству інфраструктури, у тому числі голови правління ПРАТ "Київський електровагоноремонтний завод" Романа Якуб'яка. Колектив підприємства вкрай здивований поданням фактів в даній статті. Тому хочемо викласти своє бачення ситуації, що склалася на підприємстві", - йдеться в документі.

Як наголошується, в 2014 році колектив підприємства доклав всі зусилля для виконання договірних зобов'язань і виконання показників фінансового плану, а незважаючи на важкий початок роботи в 1 кварталі, підприємство вже з 2 кварталу працювало прибутково. При цьому у зверненні підкреслюється, що Роман Якуб'як очолив підприємство з вересня 2014 року.

"Протягом 1 півріччя 2015 року підприємство пропрацювало всього 23 робочих дні. Це призвело до ряду вкрай негативних явлений, з якими керівник підприємства Роман Якуб'як не зміг впоратися внаслідок відсутності досвіду роботи на ремонтному підприємстві залізничного транспорту", - заявив колектив заводу.

Як наслідок, наголошується в документі, підприємство не виконало показники фінансового плану за 1 півріччя, і ця тенденція продовжилася і в 3 кварталі 2015 року.

"З вересня підприємство очолює тимчасово виконуючий обов'язки голови правління Дутчак В. І. який має великий досвід роботи на залізничному транспорті та керівництва ремонтним підприємством залізничної галузі, а саме Івано-Франківський локомотиворемонтний завод, який сьогодні успішно працює. Для колективу заводу директор - залізничник - це загальне розуміння розвитку підприємства. На зустрічі з колективом Дутчак В. І. виклав чітке бачення відновлення стабільної роботи підприємства до кінця 2015 року на 2016 рік", - йдеться у зверненні.

"Київський електровагоноремонтний завод" прокоментував інформацію про звільнення голови правління ПРАТ