ua en ru

Київський адмінсуд відмовив зобов'язати ЦВК надати копії автобіографій лідерів партій

Київський адмінсуд відмовив зобов'язати ЦВК надати копії автобіографій лідерів партій Фото: Київський апеляційний адміністративний суд

Організація готуватиме касаційну скаргу

Київський апеляційний адміністративний суд відмовив у скарзі "Інституту медіаправа" у справі щодо відмови Центральної виборчої комісії (ЦВК) надати копії автобіографій лідерів політичних партій на парламентських виборах 2014 року Віталія Кличка, Юлії Тимошенко, Олега Ляшка, Арсенія Яценюка, Ганни Гопко та Юрія Бойка. Відповідне рішення сьогодні оголосила головуюча суддя Київського апеляційного адміністративного суду Губська, передає кореспондент РБК-Україна.

"Апеляційну скаргу громадської організації "Інститут медіа права" залишити без задоволення", - заявила суддя.

Як повідомила РБК-Україна представник апелянта Віта Володовська, організація готуватиме касаційну скаргу.

"Ми будемо готувати касаційну скаргу, тобто йти у Вищий адміністративний суд", - повідомила вона.

Також медіа-юрист нагадала, що ЦВК після парламентських виборів відмовилася надавати на їхній офіційний запит інформацію по трудову діяльність, про освіту та склад сім'ї, посилаючись на конфіденційний характер такої інформації.

"Вони нам надали ту коротку біографічну довідку, яка є на сайті, але відмовились надавати інформацію про освіту, про громадську діяльність, про трудову діяльність і про склад сім'ї", - пояснила вона.

Водночас апелянт зазначила, що інформацію про склад сім'ї можна знайти у деклараціях.

"По кожному депутату склад сім'ї був оприлюднений в деклараціях. Тобто навіть на попередніх виборах вони оприлюднюються без проблем", - сказала Віта Володовська.

Нагадаємо, раніше повідомлялося, що Верховна Рада у вересні затвердить нових членів ЦВК.