ua en ru

Київська влада розглядає можливість виробництва і експлуатації європейських трамваїв

Київська влада розглядає можливість виробництва і експлуатації європейських трамваїв на території України, зокрема в Києві.

Київська влада розглядає можливість виробництва і експлуатації європейських трамваїв на території України, зокрема в Києві. Про це за підсумками переговорів з менеджментом і власниками європейських виробників трамваїв на берлінській виставці InnoTrans-2014 повідомив радник Київського міського голови Олександр Кава, передає прес-служба Київської міської державної адміністрації (КМДА).

"В найближчі 1-1,5 місяці ми плануємо провести зустрічі та переговори з цього питання між керівництвом столиці та європейськими виробниками трамваїв. Мова йде про можливості виробництва трамвайних вагонів, розрахованих на ширину колії 1524 мм (саме така ширина київських трамвайних колій)", - розповіло Кава.

Він також зазначив, що на нинішній виставці вперше було представлено трамвай "OmniTram" T3L44 українського виробника "Електронтранс". Однак ця модель створена для колії шириною 1000 мм, яка використовується у Львові, Вінниці, Житомирі та Євпаторії.

Нагадаємо, раніше комунальне підприємство "Київкомунсервіс" запустило єдину систему GPS-моніторингу та координації роботи підприємств-перевізників побутових відходів.