ua en ru

Київська влада нічого не робить для уникнення провокацій 9 травня, - політолог

В той час як всі говорять про можливі серйозні провокації у Києві на 9 травня столична влада нічого не робить для того, щоб цих провокацій уникнути. Таку думку висловив керівник Інституту медіа-моделювання та політико-економічного аналізу "Перспектива" Євген Черненко.

"Боюся навіть припустити, але в Києві може повторитися одеський сценарій. У першу чергу на таку думку наштовхує відсутність реакції керівництва міста на повідомлення про можливі провокації. Про провокації говорять усі. В тому числі представники вищого керівництва країни, зокрема, секретар РНБО Андрій Парубій. У соцмережах повно інформації про підозрілих людей, які масово знімають квартири в Голосіївському районі, в Святошино. У той же час керівництво міста, голова КМДА Володимир Бондаренко мовчить. Ніяких видимих дій для запобігання провокацій, навіть для попередження киян не проводиться", - зазначив Черненко.

За його словами, сьогодні столична влада діє так само, як діяла напередодні травневих свят одеська. "Відправлений у відставку губернатор Одеської області Володимир Немировський днями звинуватив у трагедії в Одесі депутата-Бютівця Дубового, креатури якого, нібито, очолювали силові органи міста. Керівництво одеської міліції напередодні говорило, що знає про можливі провокації і готове до них. В результаті - десятки загиблих, різке загострення обстановки в Одесі", - додав політолог.