ua en ru

Київська влада шукає можливість виплатити зарплати бюджетникам до Нового року, - Голубченко

Через зрив сесії Київради місто не може заплатити сотням тисяч киян чесно зароблені ними гроші. На даний момент не знайдено можливостей, які дозволили б виплатити вчителям і лікарям надбавки і розрахуватися з боргами по зарплатах перед "Київпастрансом" без відповідного рішення органу київської громади. Однак міська влада продовжує консультації з урядом, щоб знайти вихід і встигнути в цьому році спрямувати виділені з держбюджету гроші на виплати киянам. Про це розповів журналістам на брифінгу перший заступник голови Київської міської держадміністрації Анатолій Голубченко.

"Якщо б сьогодні вранці на сесії було прийнято рішення, то вже сьогодні ввечері люди почали отримувати гроші. Але сесію зірвали, і нам доводиться шукати інші рішення. Ми ведемо консультації з усіх напрямків. Я дзвонив прем'єр-міністру, і він по телефону дав доручення, ми зараз активно працюємо з Мінфіном. Можливо, буде задіяний бюджетний комітет Верховної Ради. Ми повинні зробити все, щоб люди отримали зароблене, можливо це буде 30 або 31 грудня. Але навіть якщо це рішення буде затверджено в останній день, я не знаю, що нам скажуть люди, які не встигнуть отримати свої гроші в цьому році...", - поділився переживаннями Голубченко.

За його словами тема виплат людям має бути першочерговим для всіх органів влади.

"Я не знаю більш важливих питань, ніж ті, які стосуються забезпечення нормального життя людей. Саме ці питання і повинні були розглядатися на сесії. Зібралася депутатська більшість, обрали лічильну комісію, прийняли порядок денний, проголосували за перше питання. Але потім втрутилися люди, які загралися в політику, люди, які мають одну ціль - влада. Люди, які спочатку "мирно" захопили будівлю КМДА, потім "мирно" збудували барикади, сьогодні "мирно" зірвали сесію. Я повинен назвати тих, хто це зробив - це народні депутати Мірошниченко, Бригинець, Павловський, Іллєнко, Одарченко. Я був упевнений, що не знайдеться політиків, які готові підняти руку на соціальні питання. Але вони знайшлися", - зазначив перший заступник голови КМДА.

Голубченко вважає, що кияни на Майдані не заслуговують таких вождів.

"Такі лідери не можуть влаштовувати киян, які вийшли на Майдан за покликом серця за євроінтеграцію і право жити за європейськими нормами", - упевнений Голубченко.