ua en ru

Київська і Одеська ОДА та українські IT-компанії домовилися про співпрацю в розвитку держсервісів

Київська і Одеська ОДА та українські IT-компанії домовилися про співпрацю в розвитку держсервісів

Київська обласна державна адміністрація, Одеська державна адміністрація, Фонд Інновацій та Розвитку (Грузія) і провідні українські IT-компанії підписали Меморандум про співробітництво та взаємодію у сфері розвитку державних сервісів в Україні. З боку Одеської ОДА меморандум був підписаний головою адміністрації Михайлом Саакашвілі, Київської ОДА - першим заступником голови Левом Парцхаладзе, Фонду Інновацій та Розвитку - засновником Георгієм Вашадзе.

Також під документом поставили підпис представники більше десятка провідних українських компаній.

"У всьому світі у відкритому доступі можна побачити, кому належить земельна ділянка, або на якій стадії обробки відправлене звернення. Але такого немає в Україні. Ми хочемо змінити цю систему, зробити доступ для громадян прозорим і відкритим для того, щоб у нашій країні був якісний адміністративний сервіс", - сказав під час підписання перший заступник голови Київської обладміністрації Лев Парцхаладзе.

Він додав, що проаналізувавши досвід багатьох країн у боротьбі з корупцією, в якості прикладу були обрані "будинки юстиції" в Грузії, в яких прозоро, відкрито і швидко можна отримати всю дозвільну документацію без бюрократії і хабарництва.

"Дуже приємно, що сьогодні цей досвід в Україні ми переймаємо спільно з Одеською обласною державною адміністрацією", - додав Парцхаладзе.

Згідно з меморандумом, його учасники домовилися про взаємне сприяння і співпрацю у відкритті систем даних для створення сервісів нового формату, а також у розробці якісних механізмів для ідентифікації та валідації особистості, які будуть гарантувати захист персональних даних.

"Це буде орієнтована на громадян система, яка дозволить їм різнобічно розвиватися і створить сприятливі умови для залучення до розробки державних сервісів ініціативи з боку представників бізнесу, ІТ-сфери та інформаційного простору", - сказав у свою чергу Вашадзе.

Київська і Одеська ОДА та українські IT-компанії домовилися про співпрацю в розвитку держсервісів