ua en ru

Київська область затвердила програму соціально-економічного розвитку

Київська область затвердила програму соціально-економічного розвитку Фото: Олександр Горган

33 галузеві програми були одностайно підтримані усіма фракціями Київської обласної ради

У Київській області ухвалено нову програму соціально-економічного та культурного розвитку на 2017 рік. Програма узгоджена з аналітичною доповіддю до щорічного послання президента України до Верховної ради України "Про внутрішнє і зовнішнє становище України в 2016 році", яка визначає національні пріоритети та державні інтереси, повідомляє прес-служба Київської обласної державної адміністрації.

До програми ввійшли 33 нові галузеві програми на загальну суму 851,8 млн гривень, які були одностайно підтримані усіма без виключення фракціями Київської обласної ради. Так, за програму з протидії туберкульозу проголосували усі зареєстровані депутати в залі, в інших випадках різниця була у 3-4 голоси.

На переконання голови Київської обласної державної адміністрації Олександра Горгана, результати головування є свідченням консолідації роботи обладміністрації та облради.

"Прийняттю галузевих програм передувала майже піврічна робота обласної адміністрації з їх підготовки. Програми спрямовані на вирішення конкретних проблем Київщини. Певним чином, це дорожня карта розвитку усіх галузей. Сподіваємося, вони стануть поштовхом для розвитку області. Передусім ми, звичайно, виходили із реальних потреб мешканців регіону", – зазначив він.

Згідно з рішенням, на медицину в Київській області в цьому році буде направлено понад 85 млн гривень. Зокрема, кошти виділені на вдосконалення екстреної медичної допомоги (30 млн гривень), протидію захворювання на туберкульоз (3 млн гривень) та ВІЛ-інфекції/СНІД (1 млн гривень).

Витрати на освіту складуть 40 млн гривень, в тому числі 11 млн гривень буде направлено на програму "Шкільний автобус". Майже 222 млн гривень передбачено на програму будівництва, реконструкції та ремонту об’єктів інфраструктури, більше 25 млн гривень – на розвиток фізичної культури та спорту.

Серед інших були ухвалені і програми збереження та відтворення родючості ґрунтів (30 млн гривень), розвитку лісового фонду (10 млн гривень), енергозбереження (40 млн гривень) та охорони довкілля та раціонального використання природних ресурсів (63 млн гривень). У цьому році в Київській області також планують впроваджувати програму розвитку дорожнього руху "Нульова смертність на дорогах" (5 млн гривень). Ще 20 млн гривень передбачено на впровадження єдиної соціальної картки мешканця Київської області.