ua en ru

Київська обл. почала оснащувати рейсові автобуси системами запобігання аварій, - Парцхаладзе

В рамках пілотного проекту, що реалізується Київською обласною державною адміністрацією спільно з ізраїльською компанією Mobileye, обласні автоперевізники почали освоювати сучасні технології управління корпоративним транспортом. Про це повідомив перший заступник голови Київської обласної державної адміністрації Лев Парцхаладзе.

Пілот передбачає оснащення системами запобігання аварій Mobileye 8 автомобілів компаній ТОВ "Союз - Авто", ПАТ "АТАСС - Бориспіль", ТОВ "Ірпінське АТП" і ФОП "Орденко", які обслуговують траси Бровари - Київ", "Бориспіль - Київ", "Коцюбинське - Київ", "Підгірці - Київ" і "Креничі - Київ".

"Компанія Mobileye погодилася продемонструвати перспективи і переваги підвищення якості надання послуг з перевезення населення за рахунок використання сучасних технологій. Це дасть можливість перевізникам відчути впровадження інновацій, порівняти роботу з ними і без них, а також зрозуміти, чи потрібно їм це надалі", - повідомив Парцхаладзе.

Тривалість проекту - до 20 вересня 2015 року. Протягом цього часу буде проводитися аналіз, контроль та оцінювання водіїв і їх рівня безпеки управління громадським транспортом.

Інноваційне обладнання Mobileye допомагає водію уникати зіткнення c транспортним засобом, який рухається попереду, велосипедистом або пішоходом, попереджає про з'їзд зі смуги руху, а також контролює дотримання безпечної дистанції і розпізнає знаки обмеження швидкості. Все це дозволяє на 80% знизити аварійність транспортного парку, підвищити безпеку на дорогах.

Нагадаємо, в червні Київська обласна державна адміністрація в особі першого заступника голови Лева Парцхаладзе і офіційний дистриб'ютор компанії Mobileye VT (Ізраїль) в Україні ТОВ "Квінто плюс" в особі її директора Алекса Затульського за сприяння торгового аташе Ізраїлю в Україні Елізабет Соловйової підписали Меморандум про співпрацю, в рамках якого реалізується цей проект.