ua en ru

Київська міліція розпочала розслідування за фактом незаконного знищення об’єкту культурної спадщини на Десятинному провулку

Шевченківським райуправлінням міліції до Єдиного державного реєстру досудових розслідувань внесено відомості про кримінальне правопорушення та розпочато досудове розслідування за фактом незаконного знищення об'єкту культурної спадщини по пров. Десятинному, 5 у Києві (ч. 2 ст. 298 КК України "Знищення, руйнування або пошкодження пам'яток - об'єктів культурної спадщини та самовільне проведення пошукових робіт на археологічній пам'ятці"). Хід досудового слідства контролюється прокуратурою Києва. Про це повідомив начальник управління прокуратури Києва Назар Константинов, передає прес-служба відомства.

Крім цього, за його словами, прокуратура Києва направила до Державної архітектурно-будівельної інспекції України доручення про проведення перевірки законності видачі дозволу на виконання будівельних робіт.
"Дозвіл на виконання будівельних робіт за цією адресою видано столичною інспекцією архбудконтролю. А тому доручення про проведення перевірки законності його видачі направлено до вищестоящого контролюючого органу - Державної архітектурно-будівельної інспекції України", - повідомив начальник управління.

Константинов зазначив, що за дорученням прокуратури Києва перевірку додержання законодавства про охорону культурної спадщини буде проведено Міністерством культури України.

"До повноважень центрального органу виконавчої влади у сфері охорони культурної спадщини належить надання дозволів на проведення робіт на охоронюваних археологічних територіях. Оскільки ця територія входить до історичного ареалу міста прокуратурою направлено доручення до Міністерства культури України, фахівці якого нададуть висновки щодо додержання законодавства про охорону культурної спадщини під час проведення будівельних робіт", - наголосив прокурор.

Читайте також: Київський апеляційний адмінсуд скасував рішення Київради про забудову 100,62 га землі на березі р. Десенки