Кияни все частіше почали інвестувати в первинну нерухомість, - експерти ринку

Фінансова нестабільність останнього часу змушує українців шукати шляхи порятунку накопичених коштів і традиційно найбільш надійним варіантом вкладення грошей залишається нерухомість. Таку тенденцію відзначають експерти ринку.

Фахівці відзначають, що доступні для більшості варіанти вторинного житла - "гостинки" і малометражні квартири в старих районах невигідні з точки зору вкладення коштів. Пояснюється це в першу чергу значним зносом будинків, несприятливим сусідством, маленькими метражами і невдалими плануваннями.

"Більше того, вторинне житло це можливі проблеми зі слабкою електропроводкою і часто виходять з ладу комунікаціями. При купівлі квартири в новобудові в передмісті, Ви позбавляєте себе від такого роду проблем і заодно отримуєте ряд переваг перед столичними квартирами", - підкреслюють фахівці.

Кияни все частіше почали інвестувати в первинну нерухомість, - експерти ринку

За словами експертів, в даний час при будівництві нових будинків використовують новітні технології, будматеріали. В результаті новобудови мають більш високі показники надійності, а також тепло-, звукоізоляції і є вигідними об'єктами для інвестицій.

Важливою перевагою більшості новобудов є досить низька вартість протягом будівництва. Краще і вигідніше купити квартиру від забудовника на етапі проектування або початкових етапах будівництва. Таким чином, вклавши свої кошти на початкових етапах будівництва, покупець зможе за недорого купити хорошу квартиру.

Кияни все частіше почали інвестувати в первинну нерухомість, - експерти ринку

У підсумку можна сказати, що головним переваг новобудов в передмісті Києва порівняно зі вторинним житлом є:
• реальна можливість заощадити, якщо купити квартиру на початкових етапах будівництва;
• сучасне планування і нові комунікації;
• підвищена комфортабельність і продумана інфраструктура;
• сусіди рівного соціального статусу;
• відсутність у квартири сумнівного минулого.

Одним із комплексів, на який експерти радять звернути увагу - це Петровський квартал. "Головною нашою перевагою, як забудовника, є довіра наших інвесторів. Ми вже побудували 31 будинок у нашому комплексі, тому коли люди бачать темпи і розмах будівництва - питань більше не виникає - ділиться Олександр Тигов, директор ЖК "Петровський квартал".

Багато забудовників пропонують різні програми лояльності, які дають можливість придбати квартиру за акційним курсом і з розстрочкою від забудовника до 2-х років. Одним з вдалих прикладів таких програм є акція від забудовника, згідно з якою до кінця літа можна придбати 2-кімнатну квартиру за доступною ціною.