ua en ru

Кияни з застарілими лічильниками, будуть платити за холодну воду по соцнормах до 1 червня, - КМДА

Кияни з застарілими лічильниками, будуть платити за холодну воду за соціальним нормах до 1 червня. Про це заявив заступник голови Київської міської державної адміністрації (КМДА) Петро Пантелєєв, передає прес-служба відомства.

"У Києві триватиме кампанія з повірки та заміни квартирних приладів обліку води. Значна кількість жителів Києва не встигли з різних причин зробити це до 1 березня. Тому міська влада прийняла рішення, що до 1 червня буде прийнятна для споживачів норма нарахувань за холодну воду. Таким чином, мешканці матимуть ще 2,5 місяці для проведення повірки або заміни водомірів. Міська влада буде жорстко контролювати обсяги нарахувань з боку ПАТ "Київводоканал", щоб не допустити будь-яких зловживань з цього приводу", - зазначив Пантелєєв.

"Наявність лічильника - це найперше перевагу для споживача, адже розрахунок здійснюється лише за обсягами спожитої послуги, і дозволяє досягати економії шляхом раціонального використання води", - додав він.

Нагадаємо, раніше Національна комісія, що здійснює регулювання у сфері енергетики і комунальних послуг підвищила тариф на теплову енергію для потреб населення на 71,8% - до 537,2 грн за Гкал.