ua en ru

Кияни шляхом проведення місцевих референдумів повинні вирішувати долю історичних будівель і пам'ятників, - Черновецький

Київський міський голова Леонід Черновецький підтримує рішення компанії "ЕСТА" відмовитися від будівництва торгово-офісного центру на Андріївському узвозі, передає його прес-служба.

"Я підтримую рішення керівництва компанії "ЕСТА" відмовитися від будівництва торгово-офісного центру на Андріївському узвозі і відновити фасади трьох зруйнованих будівель. Це правильне рішення і воно прийняте з урахуванням побажань киян, що особливо важливо. У зв'язку з вищезгаданим, я не бачу причин для проведення з цього питання позачергової сесії Київради, але дам доручення відповідним службам КМДА і профільним депутатським комісіям Київради ретельно відстежувати реалізацію заявлених публічно зобов'язань компанії аж до їх виконання", - заявив Черновецький.

Він додав: "Хочу також підтримати ініціативу КМДА повернути місту повноваження щодо видачі дозволів на будівництво і контроль над його проведенням. Я упевнений, що слово киян шляхом проведення місцевих референдумів має бути вирішальним в питаннях збереження історичних будівель і пам'ятників міста".