ua en ru

"Київгаз": Гудзь не виконав своїх обов'язків, як член наглядової ради компанії

Директор департаменту комунальної власності КМДА Андрій Гудзь спотворив інформацію про ситуацію, що склалася навколо ПАТ "Київгаз". Про це йдеться в заяві заступника голови правління компанії Юрія Лебедєва.

"Пан Гудзь у своїй заяві "Загальні збори акціонерів пат "Київгаз" дозволить відновити контроль столичної громади над стратегічним підприємством не розповів киянам про трьох аспектах, важливих для розуміння ситуації, що склалася навколо компанії", - сказано в заяві.

зокрема, Гудзь є не тільки представником акціонера ПАТ "Київгаз" - Департаменту комунальної власності КМДА. Він також є членом наглядової ради ПАТ "Київгаз".

"Саме Наглядова рада має прийняти рішення про скликання загальних зборів акціонерів. Заяву про те, що є необхідність відновити контроль над підприємством є абсурдним, якщо воно походить від члена Наглядової ради", - наголошується в заяві.

зокрема, в заяві наводиться приклад: ще 13 серпня 2015 року ПАТ "Київгаз" звернулося до голови Наглядової ради з проханням прийняти рішення про скликання позачергових загальних зборів. Проект рішення про скликання зборів був підготовлений та наданий Наглядовій раді, однак він на лист не відповів і засідання не провів.

"Не отримавши відповіді від Наглядової ради, ПАТ Київгаз звернулося до пана Гудзя, як до члена Наглядової ради і як представнику мажоритарного акціонера. Товариство повідомило про ситуацію, яка склалася, і про право акціонера скликати збори самостійно", - йдеться в заяві.

Гудзь, за даними УДПЗК "Укрпошта", отримав відповідний лист від 10 вересня 2015 року, але не виконав своїх обов'язків, як член наглядової ради, і не скористався своїм правом, як представник акціонера, щоб скликати збори. Саме це, підкреслюється в заяві, стало причиною того, що робота Департаменту комунальної власності з підготовки загальних зборів акціонерів ПАТ "Київгаз" була визнана незадовільною 8 лютого 2016 року протокольним рішенням Постійної комісії Київради з питань житлово-комунального господарства та паливно-енергетичного комплексу.

"У своїй заяві від 16 лютого 2016 року пан Гудзь дозволив собі вводити киян в оману. Він сховав свій статус і повноваження, неправомірно вказуючи на якусь "непідконтрольність" ПАТ "Київгаз", зробив акцент на загадковій наполегливій роботі, яку довелося провести міської влади, замість того, що б чесно повинится перед громадою міста та підприємством", - резюмується в заяві.