ua en ru

У Києві зареєстрована першу смерть від грипу

У Києві зареєстрована першу смерть від грипу Фото: лабораторія

СЕС відзначає, що показники захворюваності на грип та ГРВІ не перевищують епідемічні пороги по всій Україні

У Києві зареєстрован один летальний випадок від грипу. Про це повідомляє прес-служба Санепідемстанції в Києві.

Згідно з інформацією столичної СЕС, 24 листопада 2015 року в Києві від грипу померла 33-річна киянка. Під час епідрозслідування встановлено, що цієї ж ночі вдома померла її 63 річна мати.

Щодо смерті літньої жінки, то у неї встановлений діагноз "ГРВІ", "цукровий діабет". Патологоанатомічний діагноз за результатами розтину тіла не пов'язаний з вірусом грипу, наголошують в СЕС.

"Це перший лабораторно підтверджений випадок смерті від грипу в нинішньому епідсезоні. На жаль, він підтверджує попередження лікарів, що не такий страшний грип, як його ускладнення", - зазначає головний санітарний лікар Києва.

У порівнянні з минулим тижнем по всій території України відмічається збільшення інтенсивності епідемічного процесу. Темп приросту збільшився серед дорослого населення на 1,4 %, серед дітей до 17 років – 7,8 %.

У цілому по регіонах з 16 по 22 листопада на грип та ГРВІ захворіло 157876 осіб, з них майже 70 % - діти до 17 років, госпіталізовано 5170 осіб, з них 76,6 % – діти.

Рівень захворюваності за звітний тиждень на 1,2 % менше аналогічного періоду минулого епідемічного сезону і відповідає середньорічному рівню для відповідної пори року.

найвищий показник захворюваності на грип та ГРВІ зареєстровано в Київській, а найменший у Харківській областях. Однак показники захворюваності на грип та ГРВІ не перевищують епідемічні пороги в усіх регіонах України.

Нагадаємо, в серпні 2015 в Україні було зафіксовано спалах небезпечної гострої інфекційної хвороби - лептоспірозу.