ua en ru

У Києві затримано підозрюваного у шахрайстві на більш ніж 2 млн гривень

У Києві затримано підозрюваного у шахрайстві на більш ніж 2 млн гривень Фото: поліція (instagram.com/patrolpolice_ua)

Чоловіка підозрюють у 22 злочинах

У Києві поліція затримала підозрюваного в шахрайстві на більш ніж 2 млн гривень. Про це повідомляє прес-служба Національної поліції міста Києва.

"Чоловік обдурив знайомого майже на 200 тис. гривень: потерпілий віддав зловмиснику гроші за продаж 3 іномарок, але зрозумів, що його обманюють. Поліцейські затримали правопорушника під час передачі грошей за нібито оформлення автомобілів. Спритника підозрюють у скоєнні 22 аналогічних злочинів", - йдеться в повідомленні.

Згідно з інформацією прес-служби, до правоохоронців звернувся місцевий житель з повідомленням про те, що він віддав гроші знайомому за автомобілі, але підозрює, що потрапив у шахрайську схему.

Заявник надав правоохоронцям особисті дані товариша, а поліцейські встановили, що цей чоловік більше року переховувався від правоохоронців і може бути причетний до скоєння численних злочинів, пов'язаних з шахрайством.

Так, зловмисник сказав своєму "клієнту", що працює в державній установі, яке виставило на продаж списані автомобілі і він нібито може допомогти з купівлею іномарок за ціною, значно нижчою ринкової. Юридичну тяганину з документами він брав на себе, але вимагав заздалегідь повну вартість автомобіля.

Оперативні працівники Оболонського управління поліції затримали правопорушника під час спроби передачі йому грошей, необхідних для оформлення автомобіля. Правоохоронці з'ясували, що протягом останнього року в поліцію з аналогічними заявами про шахрайство звернулися 22 особи.

Всі потерпілі розповідали одну й ту ж схему, за якою з ними "працював" затриманий. Він уникав будь фіксації факту передачі грошей. З деякими клієнтами" зустрічався для отримання готівки особисто, а з іншою частиною - домовлявся про перерахування грошей на банківську картку.

У Києві затримано підозрюваного у шахрайстві на більш ніж 2 млн гривень

Фото: затримано підозрюваного в шахрайстві (kyiv.npu.gov.ua)

Своїм знайомим правопорушник показував автомобілі на парковці біля відомства, в якому нібито працює, але жоден з покупців так і не отримав іномарку, за яку віддав гроші. Зловмисник відтягував час, а гроші витрачав на власні потреби. Після цього змінював номери телефонів і ігнорував зустрічі.

Попередньо встановлено, що чоловік таким чином привласнив понад 2 млн гривень, а його "жертвами" стали переважно колишні одногрупники, колеги і наочно знайомі.

За даним фактом слідчим відділом Оболонського управління поліції розпочато кримінальне провадження за попередньою кваліфікацією за ч. 2 ст. 190 (шахрайство) КК. Санкція статті передбачає до 3 років позбавлення волі.

Наголошується, що 31-річному уродженцю Київської області повідомлено про підозру у вчиненні злочину і обрано запобіжний захід у вигляді цілодобового домашнього арешту. Триває досудове розслідування.

Нагадаємо, раніше повідомлялося, що в Полтаві літня жінка обдурила телефонних аферистів і допомогла поліції їх затримати.