ua en ru

У Києві затримали заступника начальника управління карного розшуку поліції Одеської області

У Києві затримали заступника начальника управління карного розшуку поліції Одеської області Фото: Андрій Лисенко (uacrisis.org)

Олександра Байова затримали за розголошення державної таємниці

Олександра Байова, заступника начальника управління карного розшуку поліції Одеської області сьогодні, 28 серпня, затримали у Києві за розголошення державної таємниці. Про це РБК-Україна повідомив речник ГПУ Андрій Лисенко.

"Затримали його сьогодні за 328 статтею. Йому наразі обирають запобіжний захід у Печерському районному суді Києва", - сказав він.

За словами Ярослава Тракало, операцію проводила ГПУ.

Зазначимо, ст. 328 ККУ це розголошення відомостей, що становлять державну таємницю, особою, якій ці відомості були довірені або стали відомі у зв'язку з виконанням службових обов'язків, за відсутності ознак державної зради або шпигунства.

Карається позбавленням волі на строк від двох до п'яти років з позбавленням права обіймати певні посади чи займатися певною діяльністю на строк до трьох років або без такого.

Нагадаэмо, у червні 2017 року у Рівненській області за розголошення держтаємниці було засуджено правоохоронця до позбавлення волі на 5 років з іспитовим строком.