ua en ru

У Києві затримали правоохоронців, які прикривали грабежі ОЗУ на столичному вокзалі

У Києві затримали правоохоронців, які прикривали грабежі ОЗУ на столичному вокзалі Фото: прокуратура (screenshot(google-maps)

Групу правоохоронців очолював начальник сектору кримінальної поліції

У Києві сьогодні, 25 січня 2018 року, затримали правоохоронців, які які прикривали грабежі організованої злочинної угрупування (ОЗУ) на столичному вокзалі. Про це йдеться у повідомленні прес-служби прокуратури Києва.

"У четвер, 25 січня 2018, за результатами тривалої та ретельно підготовленої спецоперації прокуратури міста Києва та Департаменту внутрішньої безпеки НП України затримано членів організованої злочинної групи з числа діючих співробітників кримінальної поліції на станції Київ-Пасажирський, під прикриттям яких професійні крадії вчиняли злочини на території Київського залізничного вокзалу", - йдеться у повідомленні.

Як зазначається, групу правоохоронців очолював начальник сектору кримінальної поліції на станції Київ-Пасажирський, який залучив до вчинення злочинів щонайменше 5 оперативних співробітників кримінальної поліції та декілька груп професійних крадіїв, які сплачували правоохоронцям "данину".

"Наразі 7 членам організованої групи оголошено про підозру у вчиненні особливо тяжкого злочину, передбаченого ч. 5 ст. 185 КК України (строк покарання до 12 років з конфіскацією майна) та додатково оголошено про підозру за ч. 2 ст. 364 КК України посадовим особам Національної поліції, що входили до складу організованої злочинної групи", - йдеться у повідомленні.

У рамках справи правоохоронці провели понад 35 обшуків за місцем проживання фігурантів кримінального провадження та у службових приміщеннях посадових осіб Нацполіції.

СТОЛИЧНА ПРОКУРАТУРА СПІЛЬНО З ДВБ НАЦПОЛІЦІЇ УКРАЇНИ ЗАТРИМАЛА ЗЛОЧИННУ ГРУПУ З ЧИСЛА ДІЮЧИХ ПОЛІЦЕЙСЬКИХ, ЯКІ «КРИШУВА...

Опубліковано Прокуратура міста Києва 25 січня 2018 р.

Нагадаємо, раніше повідомлялося, що у вересні 2017 року суд взяв під варту трьох поліцейських, які грабували громадян на столичному залізничному вокзалі. Крім того, у грудні 2017 року прокуратура Києва оголосила у розшук поліцейського, підозрюваного у вчинені грабежів на вокзалі у Києві.