ua en ru

У Києві затримали групу викрадачів елітних автомобілів

У Києві затримали групу викрадачів елітних автомобілів Фото: затримання викрадачів автомобілів (kyiv.npu.gov.ua)

Учасниками групи виявилися троє іноземців (kyiv.npu.gov.ua)

У Києві вночі у понеділок, 5 лютого, оперативники столичної поліції затримали групу викрадачів елітних автомобілів. Над встановленням учасників цієї групи та викриттям їх злочинної діяльності працівники карного розшуку столиці працювали кілька місяців, передає прес-служба поліції.

Повідомляється, що після півночі зловмисники підійшли до припаркованого у дворі на вулиці Механізаторів Range Rover, розбили скло дверцят і відійшли у тінь. Через деякий час, коли впевнилися, що їхні дії не помітили, вони скористалися спеціальним пристроєм для програмування (прописування) ключів, завели машину та поїхали.

"Позашляховик відігнали у гараж, за кілька кварталів від місця скоєння злочину: зловмисники залишили викрадений автомобіль, пересіли у свою машину та хотіли їхати, однак їх затримали працівники карного розшуку", - йдеться у повідомленні.

Зазначається, що учасниками групи викрадачів виявилися троє громадян іншої держави, 1971, 1979 та 1983 років народження. Найстаршого із них уже затримували за аналогічний злочин у 2016 році й чоловік відбув покарання у вигляді одного року тюремного ув’язнення. Два його спільники із тимчасовими посвідками на проживання перетнули кордон України у квітні цього року.

Оперативники столичної поліції затримали групу викрадачів елітних автомобілів. Троє громадян іншої держави, що кілька мі...

Опубліковано МВС України 5 лютого 2018 р.

Крім того, правоохоронці встановили, що гараж іноземці орендували без офіційних документів за 1500 гривень у місяць.

"Затримані обґрунтовано підозрюються у скоєнні ще трьох викрадень елітних транспортних засобів у Києві: двох автомобілів Toyota та Infiniti. Тривають слідчі дії", - додали у поліції.

Нагадаємо, раніше повідомлялося, що на території України незаконно знаходяться понад 246,4 тис. автомобілів з іноземною реєстрацією.