ua en ru

У Києві затримали афериста, який привласнив кошти для бійців з АТО

У Києві затримали афериста, який привласнив кошти для бійців з АТО Фото: МВС

Орієнтовна сума завданих збитків становить понад 40 тисяч гривень

У Києві затримали афериста, який привласнив кошти для поранених бійців із зони проведення антитерористичної операції (АТО). Про це йдеться в повідомленні прес-служби управління Міністерства внутрішніх справ у Києві.

"Раніше судимий киянин підозрюється у заволодінні чужими грошима шляхом незаконних операцій з використанням електронно-обчислювальної техніки. Орієнтовна сума завданих збитків становить понад 40 тисяч гривень", - йдеться в повідомленні.

Як наголошується, в міліцію надійшла інформація, що з рахунків одного з банків невідомий зняв грошові кошти, які призначалися на благодійність.

Постраждали від афер киянина родичі бійців, які під час військових дій на сході країни отримали серйозні травми і потребували допомоги.

"Після низки проведених слідчо-розшукових заходів міліціонери "вирахували" зловмисника. Ним виявився 32-річний місцевий житель, який вже мав за плечима судимість", - відзначили в прес-службі.

За даними МВС, аферист заходив у відділення фінансових установ, після чого з допомогою банківського терміналу здійснював операції, використовуючи динамічні паролі, які надходили йому у вигляді SMS-повідомлень. Доступ до них був отриманий через дублікат SIM-карти. Отримавши несанкціонований доступ до банківських рахунків родичів бійців АТО, він перекладав чужі грошові кошти на платіжну картку.

Відомості про подію внесено до Єдиного реєстру досудових розслідувань за ознаками злочину, передбаченого ч. 3 ст. 190 Кримінального кодексу України (Шахрайство, вчинене у великих розмірах, або шляхом незаконних операцій з використанням електронно - обчислювальної техніки).

Зловмисник затриманий, йому оголошено про підозру. В даний час вирішується питання про обрання запобіжного заходу у вигляді арешту.

Нагадаємо, раніше в Києві затримали чоловіка з предметами, схожими на пістолет, гранату та холодну зброю.