ua en ru

У Києві рівень захворюваності на грип та ГРВІ перевищив епідпоріг

У Києві рівень захворюваності на грип та ГРВІ перевищив епідпоріг Фото: у Києві зріс рівень захворюваності на грип та ГРВІ

Протягом тижня захворіли 7152 дітей шкільного віку

У Києві на 48-ому тижні епідемічного сезону (з 28 листопада до 4 грудня) рівень захворюваності на грип та гострі респіраторні вірусні інфекції (ГРВІ) перевищив епідпоріг. Про це повідомив керівник апарату Київської міської державної адміністрації Володимир Бондаренко, повідомляє прес-служба КМДА.

За словами Бондаренка, підвищення рівня захворюваності спостерігається серед усіх вікових категорій населення, проте, найбільше хворіють школярі.

Разом з тим, він додав, що наразі про карантин мова не йдеться, оскільки протягом тижня захворіли 7152 дітей шкільного віку, а цей рівень захворілих у навчальних закладах є меншим ніж необхідний показник.

"Загальна кількість захворілих - 24 440 осіб, з них 17 тисяч дітей. Утім, госпіталізовано з них тільки 123 особи до 17 років...За прогнозом фахівців, можливо в січні наступного року виникне необхідність запровадження карантину, однак місто готове до розвитку будь-яких подій та тримає цю ситуацію на постійному контролі. Більше того, міський голова підписав розпорядження про організацію профілактичних заходів для захисту киян від захворюваності на грип і гострі респіраторні вірусні інфекції", - додав він.

Нагадаємо, раніше повідомлялося, що школи Сум закрили на карантин з 5 по 10 грудня.