ua en ru

У Києві потребують заміни 70% тепломереж, - "Київенерго"

У Києві потребують заміни 70% тепломереж, - "Київенерго" Фото: реконструкція тепломережі (УНІАН)

З початку опалювального сезону виявили та усунули 2584 пошкодження

У Києві 70% тепломереж вже вичерпали свій 25-річний ресурс експлуатації та потребують заміни. Про це повідомляє прес-служба "Київенерго".

"З початку цього опалювального сезону "Київенерго" виявило та усунуло 2584 пошкодження. Щодоби на столичних мережах компанія виявляє та ліквідовує в середньому 50 пошкоджень", - йдеться у повідомленні.

У київенерго також повідомили, що борг Києва перед компанією цього року збільшився майже на 1 млрд гривень порівняно з минулим.

"Станом на 1 листопада борг Києва за тепло зріс до 2,9 млрд грн. Найбільшу заборгованість за тепло, опалення і гарячу воду перед "Київенерго" мають населення і ЖЕО столиці - 1,52 млрд грн та 674 млн грн відповідно", - повідомили у компанії.

У "Київенерго також зазначають, що благоустрій аварійних ділянок залежить від погодних умов, а брак коштів у зв'язку із зростанням заборгованості за тепло безпосередньо впливає на здатність компанії своєчасно закуповувати матеріали та обладнання для ремонту мереж.

Нагадаємо, раніше у "Київенерго" допустили відключення електроенергії у Києві через перевантаження або відсутність профілактики внутрішніх електромереж.