ua en ru

У Києві вартість готельних номерів зросла з початку року

У Києві вартість готельних номерів зросла з початку року Фото: дорогі готелі подорожчали

Вартість номера у "трьох зірках" знизилася на 18% у євро і на 24% у гривні

У Києві в середньому запитувана вартість номера (вартості стійки) станом на кінець квітня 2015 року порівняно з аналогічним періодом минулого року (у євро) виросла на 11% у готелях категорії 5* і склала 369 євро. Про це повідомили в департаменті оцінки і консалтингу міжнародної компанії Colliers International.

Вартість номера зросла також і в готелях категорії 4* - на 3%, до 137 євро; в готелях категорії 3 * знизилася на 18%, до 56 євро.

Однак, зважаючи курсових коливань, у гривневому еквіваленті збільшення заявленої вартості стійки було набагато істотніше:

• на 137%, в готелях категорії 5* і склала 8 тис. 967 грн;
• на 121%, в готелях категорії 4* - 3 тис. 329 грн;
• на 76%, в готелях категорії 3* - 1 тис. 361 грн.

"Починаючи з кінця 2013 року готелі всіх категорій відчували значне зниження туристичної та бізнес-активності в столиці і, як наслідок, зниження попиту на готельні номери. Зі зниженням напруженості на південному сході України і разом з умовною стабілізацією національної валюти до кінця першого кварталу 2015 року готельєри відзначають пожвавлення попиту на ринку готельної нерухомості, що позначається і на динаміці вартості номерів, особливо в готелях середньої і високої цінової категорії", - зазначив керуючий директор Colliers International (Україна) Олександр Носаченко.

Colliers International - провідний консультант на ринку комерційної нерухомості України.

Нагадаємо, девелопмент в Україні наблизився до європейських стандартів.