ua en ru

У Києві стартувала кампанія з добудови нового корпусу "Охматдиту"

У Києві стартувала кампанія з добудови нового корпусу "Охматдиту" Фото: міністр охорони здоров'я України Олександр Квіташвілі

Загальна вартість проекту становить 1,8 млрд грн

У Києві стартувала кампанія "300 життів щорічно" з добудови нового корпусу Національної дитячої спеціалізованої лікарні "Охматдит", передає кореспондент РБК-Україна.

"Цей проект - честь для нашого уряду довести до кінця. Діти потребують в цьому корпусі, потребують цієї лікарні. Нам дуже важливо, щоб в Україні був такий центр, щоб наші діти не їхали за кордон, а отримували послуги в Києві",- заявив міністр охорони здоров'я України Олександр Квіташвілі в ході старту компанії.

Разом з тим, присутня на старті кампанії директор ДП "Укрмедпроектбуд" Ірина Коваль зауважила, що ввести в експлуатацію корпус планується за рік.

"Якщо держава виконає свої зобов'язання щодо фінансування, то за рік ми зможемо ввести корпус в експлуатацію",- заявила директор

За її словами, на добудову корпусу в держбюджеті передбачено 500 млн грн. Загальна вартість проекту становить 1,8 млрд грн, з яких 400 млн грн вже профінансовано.

Нагадаємо, Кабінет міністрів на своєму засіданні 22 квітня прийняв рішення про передачу лікувально-діагностичного комплексу Національної дитячої спеціалізованої лікарні "Охматдит" у сферу управління Міністерства охорони здоров'я України.