ua en ru

У Києві відбулися політичні консультації між МЗС України та Ізраїлю

У Києві відбулися політичні консультації між МЗС України та Ізраїлю Фото: прапори України та Ізраїлю (president.gov.ua)

Ізраїль критикує польський законопроект про Інститут національної пам'яті

У Києві відбулися політичні консультації між міністерствами закордонних справ України та Ізраїлю. Про це повідомила прес-служба Посольства України в Ізраїлі у Twitter.

"Посол України в Ізраїлі Геннадій Надоленко взяв участь у політичних консультаціях між МЗС України та Ізраїлю в м. Київ", - йдеться у повідомленні.

Нагадаємо, раніше повідомлялося, що Ізраїль критикує польський законопроект, згідно з яким заборонено називати колишні концтабори на території Польщі "польським табором смерті". Також з критикою закону виступили в Німеччині і США. Згодом президент Польщі Анджей Дуда заявив, що ретельно проаналізує законопроект, який передбачає кримінальне покарання за висловлювання про причетність поляків до Голокосту.

Однак, польський Сенат у ніч на 1 лютого 2018 року без поправок прийняв скандальний закон про Інститут національної пам'яті, який зокрема передбачає кримінальну відповідальність за так звану "бандерівську ідеологію". Закон уже розкритикували президент України Петро Порошенко, Європейська рада та США.