ua en ru

У Києві сьогодні очікується гроза

У Києві сьогодні очікується гроза Ілюстративне фото з відкритих джерел)

В Київраді нагадали, як поводитися під час грози

У Києві сьогодні, 29 серпня, очікуються короткочасні дощі та грози. Про це повідомляє Київська міськрада, посилаючись на інформацію Українського гідрометцентру.

Зазначено, що в столиці в середу мінлива хмарність. Вітер переважно північний, 5-10 м/с. Температура вночі 15-17 градусів, вдень 22-24 градусів.

У міськраді порадили під час грози на природі спуститися в долину; відійти від поодиноких дерев, стовпів, вишок; відійти подалі від водойм; а на відкритій місцевості сховатися в ямку (рів), а групі людей слід розташуватися в поодинці.

До того ж у відомстві закликали громадян зняти з себе металеві предмети і покласти окремо від себе, якщо є гумові або поліетиленові речі, то ними можна сховатися (підкласти під себе); в лісі слід сховатися під невисокими деревами або в кущах.

Підкреслюється, що під час грози не можна ховатися під високими деревами; сидіти на галявинах; ховатися під скелями; йти по відкритій місцевості в мокрому одязі або щільною групою і купатися.

Нагадаємо, як писав Styler. у середу, 29 серпня, в деяких областях України очікуються дощі з грозами. Однак, незважаючи на опади, погода буде теплою.