ua en ru

У Києві СБУ затримала донецького бізнесмена, який заробляв на поранених бойовиках

У Києві СБУ затримала донецького бізнесмена, який заробляв на поранених бойовиках Ілюстративне фото (flickr.com/sbu)

На отриману від незаконного бізнесу прибуток чоловік тримав у французькій Ніцці власну яхту

У Києві СБУ затримала підприємця, який постачав медикаменти в медустанови, де лікують бойовиків. Про це йдеться у відео-випуску відомства.

Як розповіли в СБУ, житель Донецька за сприяння ватажків бойовиків так званої "ДНР" організував поставку медикаментів з України через територію Росії на непідконтрольну української влади територію Донецької області.

За документами, ліки нібито експортувалися в країни близького зарубіжжя". Операції проводилися черга ряд підконтрольних комерсанту фірм, зареєстрованих в Україні, якими він керував дистанційно з тимчасово окупованої Донецька.

Ділок реалізовував медикаменти в медустанови, де проходять лікування та реабілітацію бойовики, причетні до терористичних актів та вчинення злочинів проти мирного населення. А звичайним громадянам підприємець продавав ліки в 5 разів дорожче.

На отриману від незаконного бізнесу прибуток чоловік дозволив тримати у французькій Ніцці власну яхту, а по Донецьку він роз'їжджав на Bentley.

Крім того, як встановили в СБУ, бізнесмен ще й намагався отримати з українського бюджету відшкодування на суму майже 4 млн гривень.

Нагадаємо, як повідомлялося раніше, в Донецькій області поліцейські затримали на хабарі в. о. командира військової частини