ua en ru

У Києві СБУ викрили крупний конвертаційний центр

У Києві СБУ викрили крупний конвертаційний центр Фото: СБУ

Центр вивів у "тінь" 100 мільйонів гривень

У Києві співробітники Служби безпеки України (СБУ) спільно з Державною фіскальною службою та прокуратурою припинили у Києві протиправну діяльність конвертаційного центру, який вивів у "тінь" 100 мільйонів гривень. Про це повідомляє прес-служба СБУ.

"Зловмисники зареєстрували кілька фіктивних фірм, через які переводили у готівку кошти низки підприємств столичного регіону. Конверт також "надавав послуги" з мінімізації податків, штучно формуючи для замовників податковий кредит", - йдеться у повідомленні.

Як повідомляється, правоохоронці затримали трьох кур'єрів, які перевозили з банку до офісу 500 тисяч гривень готівки.

"Під час обшуків у приміщеннях конвертцентру правоохоронці виявили комп'ютерну техніку, спеціальні програми для проведення незаконних оборудок, фінансову документацію, яка свідчить про здійснення протиправної діяльності. На рахунках фіктивних підприємств заблоковано 5,5 мільйона гривень", - повідомляють у прес-службі.

Як зазначається, наразі відкрито кримінальне провадження за ч. 2 ст. 205 (фіктивне підприємництво) та ч. 3 ст. 212 (ухилення від сплати податків, зборів (обов'язкових платежів) Кримінального кодексу України. Тривають обшуки та невідкладні оперативно-слідчі дії для встановлення та притягнення до відповідальності усіх осіб, причетних до організації та роботи конвертаційного центру.

Нагадаємо, раніше повідомлялося, що Державна фіскальна служба України припинила діяльність 22 конвертаційних центрів.