ua en ru

У Києві СБУ викрила групу торгівців вивезеною із АТО зброєю

У Києві СБУ викрила групу торгівців вивезеною із АТО зброєю Фото: СБУ (flickr.com)

Організатору оголосили підозру та затримали

Співробітники Служби безпеки України (СБУ) викрили у столиці організоване угруповання, яке налагодило незаконне вивезення зброї та боєприпасів із району проведення антитерористичної операції (АТО). Про це повідомляє прес-служба відомства.

Так, колишні учасники одного із добровольчих батальйонів переправляли у столичний регіон зброю та деталі для переробки та виготовлення для подальшого перепродажу. Підпільні цехи ділки облаштували в орендованому приміщенні у Солом’янському районі столиці та на одному із заводів Києво-Святошинського району.

У Києві СБУ викрила групу торгівців вивезеною із АТО зброєю

Фото: затримання

Було проведено 12 санкціонованих обшуків за місцями проживання підозрюваних та у підпільних зброярнях. Там правоохоронці вилучили 4 протитанкові гранатомети, 2 вогнемети, 30 гранат, 2 великокаліберні снаряди, 3 кілограми пластиду, 3 детонатори, 6 гвинтівок, 3 одиниці автоматичної зброї, 37 пістолетів вогнепальної і травматичної дії та майже 15 тисяч набоїв різного калібру.

У Києві СБУ викрила групу торгівців вивезеною із АТО зброєю

Фото: зброя

"Оперативники спецслужби задокументували, що засоби ураження зловмисники збували представникам кримінальних кіл по всій території України. Фігуранти справи також причетні до вчинення низки злочинів на території України", - сказано у повідомленні.

Організатору та двом активним учасникам групи оголошено про підозру за ч. 2 ст. 263 Кримінального кодексу України. Їх затримано згідно із ст. 208 Кримінального процесуального кодексу України.

Нагадаємо, раніше СБУ спільно з Національною поліцією викрили міжнародний канал постачання нелегальної зброї в Україну зі США і країн Євросоюзу.