ua en ru

У Києві СБУ перекрила канал нелегальної міграції до ЄС

У Києві СБУ перекрила канал нелегальної міграції до ЄС Фото: у Києві СБУ перекрила канал нелегальної міграції до ЄС

Спецслужби затримали таку групу з 16 мігрантів у одному з київських хостелів

Співробітники Служби безпеки України (СБУ) спільно з Державною міграційною службою перекрили у Києві канал нелегальної міграції вихідців з країн Південної Азії до Європейського Союзу. Про це повідомляє прес-служба СБУ.

"Мігрантів переправляли в Україну поза межами пунктів прикордонного контролю з однієї країн СНД. Потім автомобільним транспортом сформовані у нашій країні групи у кількості 10-15 осіб нелегально в'їжджали до країн Євросоюзу", - йдеться у повідомленні.

Як зазначається, співробітники спецслужби затримали таку групу з 16 мігрантів у одному з київських хостелів. Правоохоронці ідентифікували всіх іноземців і склали стосовно них адміністративні протоколи про порушення міграційного законодавства України. Наразі вирішується питання про повернення їх до країн походження.

"СБ України відомі організатори нелегального каналу - громадяни однієї з країн Південної Азії, які тривалий час проживали в Україні. Тривають невідкладні оперативно-слідчі дії для притягнення їх до кримінальної відповідальності", - йдеться у повідомленні.

Нагадаємо, раніше повідомлялося, що СБУ виявила фейковий портал для реєстрації перепусток в зону АТО.