ua en ru

У Києві СБУ блокувала незаконну схему легалізації іноземців

У Києві СБУ блокувала незаконну схему легалізації іноземців Фото: СБУ (RFE/RL, Inc.)

У зловмисників вилучено штампи Державної міграційної служби та паспорти громадян України

У Києві правоохоронці блокували діяльність організаторів незаконної схеми легалізації у нашій країні іноземців, зокрема причетних до терористичної діяльності. Про це повідомляє прес-центр Служби безпеки України (СБУ).

"Правоохоронці встановили, що зловмисники підшукували бажаючих без законних підстав отримати українське громадянство. Ділки забезпечували "клієнтів" підробленими паспортами громадян України - жителів АР Крим з метою подальшого отримання останніми біометричних паспортів", - йдеться у повідомленні.

Під час обшуків оперативники спецслужби виявили "дата-штампи" про перетин кордонів ЄС, міграційні карти однієї з країн СНД, візи арабських держав. У зловмисників також вилучено штампи Державної міграційної служби, паспорти громадян України.

Наразі вирішується питання щодо оголошення п`яти фігурантам справи про підозру у скоєнні злочину.

#СБУ блокувала механізм незаконної легалізації в Україні учасників міжнародних терористичних організацій Співробітники ...

Опубліковано Служба безпеки України 28 лютого 2018 р.

Нагадаємо, раніше повідомлялося, що у Британії двох українців засудили за спробу провезти на яхті нелегалів. Їх затримали 20 травня 2017 року.