ua en ru

У Києві п'яна компанія побила поліцейського

У Києві п'яна компанія побила поліцейського Фото: поліція

Всі протиправні дії цих громадян задокументовані

В Києві патрульний поліцейський, який намагався втихомирити п'яну компанію, отримав тілесні ушкодження. Про це йдеться в повідомленні прес-служби ГУ Національної поліції в Києві.

Повідомлення про порушення громадського порядку в одному з дворів на вул. Дмитрівській надійшло опівночі. Прибувши за викликом поліцейські виявили трьох осіб у стані алкогольного сп'яніння.


Як повідомляється, киянка в присутності поліцейських почала висловлюватися нецензурною лайкою на адресу громадян, на зауваження та вимоги правоохоронців припинити протиправні дії не реагувала. Для фіксації правопорушення та складання адміністративних матеріалів поліцейські прийняли рішення затримати жінку і доставити в управління поліції. Однак вона почала чинити опір патрульним і перешкоджала їм виконувати службові обов'язки.

Також на допомогу правопорушниці наспіли її товариші: 42-річна киянка і 32-річний житель Тернополя. Вони почали нецензурно висловлюватися на адресу співробітників поліції і фізично перешкоджати затримання 32-річної киянки, в результаті чого поліцейський отримав травми.

Правоохоронці доставили бешкетників управління поліції. Однак і там зловмисники продовжували порушувати громадський порядок, пошкодили пластикове оздоблення службового приміщення, вели себе агресивно і категорично відмовлялися від будь-яких пояснень.

Зібрані матеріали за даним фактом зареєстровані в Шевченківському управлінні поліції у відповідності з вимогами чинного законодавства. Всі протиправні дії цих громадян задокументовані. Відкриті кримінальні провадження за трьома статтями Кримінального кодексу України: ст. 296 (Хуліганство), ст. 342 (Опір представникові влади, працівникові правоохоронного органу, державному виконавцю, члену громадського формування з охорони громадського порядку і державного кордону або військовослужбовцеві, уповноваженій особі Фонду гарантування вкладів фізичних осіб) і ст. 345 (Погроза або насильство щодо працівника правоохоронного органу).

Нагадаємо, раніше у Києві на проспекті Маяковського (район Троєщина) невідомий напав на жінку та побив її до смерті.