ua en ru

У Києві припинено діяльність конвертцентру з річним оборотом в 1 млрд гривень

У Києві припинено діяльність конвертцентру з річним оборотом в 1 млрд гривень Фото: гроші (РБК-Україна)

За результатами обшуків вилучено близько 800 тисяч доларів

Прокуратура Києва спільно зі Службою безпеки України викрила та припинила незаконну діяльність "конвертаційного центру", який діяв у Києві та області, а також в ряді інших регіонів, зокрема в Одесі. Про це повідомила прес-секретар генерального прокурора України Лариса Сарган на своїй сторінці у соцмережі Facebook.

"Викрито та припинено незаконну діяльність "конвертаційного центру", який діяв у Києві та області, а також в ряді інших регіонів, зокрема в Одесі, та надавав незаконні послуги з мінімізації податкових зобов'язань підприємствам реального сектору економіки та легалізації доходів, отриманих злочинним шляхом. Загальна сума "проконвертованих" грошей лише за 2017 рік склала понад 1 млрд гривень", - написала Сарган.

Вказано, що за результатами обшуків вилучено близько 800 тисяч доларів, комп'ютерна техніка, документи.

Прокуратурою Києва спільно з СБУ викрито та припинено незаконну діяльність "конвертаційного центру", який діяв у Києві т...

Опубліковано Ларисою Сарган 8 вересня 2017 р.

"А також, знайдені деякі цікаві речі, що можуть становити інтерес не тільки для політологів та експертів, але й для прихильників деяких політиків", - додала прес-секретар.

Нагадаємо, у Києві прокуратура спільно зі співробітниками податкової міліції в Оболонському районі ліквідувала конвертаційний центр, який з 2015 по 2017 рік надавав незаконні послуги підприємствам реального сектора економіки. Повідомлялося, що загальний оборот конвертаційного центру в період 2015-2017 років склав понад 156 млн гривень.