ua en ru

У Києві пожежники другу добу гасять сміттєзвалище сміття

У Києві пожежники другу добу гасять сміттєзвалище сміття Фото: пожежа на столичній звалищі сміття

Гасіння пожежі ускладнюється відсутністю пожежних гідрантів

У Деснянському районі Києва (вул. Крайня, 1) рятувальники ліквідовують масштабну пожежу сміття на відкритій території. Про це йдеться в повідомленні прес-служби ГУ ДСНС в столиці.

Як зазначається, повідомлення про пожежу надійшло рятувальникам о 16:13 3 червня.

За вищевказаною адресою були направлені чергові відділення 13-ї та 19-ї Державної пожежно-рятувальної частини.

"Як виявилося, крім великого скупчення сміття також горів трав'яний настил. Існувала загроза розповсюдження полум'я на ліс. В 18:19 завдяки злагодженим та скоординованим діям, вогнеборці локалізували пожежу площею 1,5 га, попередивши подальше поширення полум'я", - повідомили в ДСНС.

У службі також зазначили, що гасіння пожежі ускладнюється відсутністю пожежних гідрантів, з-за чого рятувальники змушені постійно підвозити воду, яку набирають з найближчих джерел водопостачання. Крім того, скупчення сміття знаходиться в глибокому саморобному рові, що ускладнює гасіння сміття, яке тліє на дні рову.

"В даний час на місці події працює 3 пожежні автоцистерни та два поливальних автомобіля Деснянської районної КМДА. Крім того, районна адміністрація надала трактор, щоб рятувальники могли дістатися до палаючого сміття, яке знаходиться на дні рову", - повідомили в прес-службі ГУ ДСНС в Києві.

Роботи з ліквідації пожежі тривають.

У Києві пожежники другу добу гасять сміттєзвалище сміття

Пожежа на сміттєзвалищі у Києві (фото Twitter @nashkiev)

Нагадаємо, 30 травня в Києві сталося займання трансформаторної підстанції біля станції метро "Петрівка".