ua en ru

У Києві поліція затримала чоловіка з гранатою

У Києві поліція затримала чоловіка з гранатою Фото: поліція (oda.zt.gov.ua)

За даним фактом відкрито кримінальне провадження

У Києві поліція затримала чоловіка з гранатою, яку він носив у кишені. Про це йдеться у повідомленні прес-служби Головного управління Національної поліції у Києві.

Як повідомляється, у Дніпровському районі правоохоронці помітили місцевого мешканця, який побачивши правоохоронців помітно занервував. У ході поверхневого огляду правоохоронці виявили у нього в кишені предмет, схожий на гранату РГД-5.

"Затриманий - 53-річний уродженець Вінницької області, якій має судимість за крадіжку. Нам він пояснив, що гранату нібито знайшов та носив із собою для власної безпеки. Цю інформацію ми перевіряємо, а також з’ясовуємо його причетність до інших злочинів", - повідомив начальник Дніпровського управління поліції Олександр Кузьмін.

За вказаним фактом відкрито кримінальне провадження за ч. 1 ст. 263 (Незаконне поводження зі зброєю, бойовими припасами або вибуховими речовинами) Кримінального кодексу України. Зловмисникові загрожує до 7 років позбавлення волі.

У Києві поліція затримала чоловіка з гранатоюУ Києві поліція затримала чоловіка з гранатоюУ Києві поліція затримала чоловіка з гранатою

Фото: зловмисник (kyiv.npu.gov.ua)

Нагадаємо, раніше повідомлялося, що у Києві внаслідок вибуху у квартирі житлового будинку у Солом’янському районі загинула жінка.