ua en ru

У Києві показник захворюваності на грип та ГРВІ нижче епідпорогу на 45,8%

У Києві показник захворюваності на грип та ГРВІ нижче епідпорогу на 45,8% Ілюстративне фото (unsplash.com)

У Києві показник захворюваності на грип та ГРВІ становить 385,7

У Києві показник захворюваності грипом і гострими респіраторними вірусними інфекціями (ГРВІ) становить 385,7 і є нижче епідемічного порогу на 45,8%. Про це повідомляє РБК-Україна з посиланням на слова першого заступника голови Київської міської державної адміністрації Миколи Поворозника.

За даними управління інформаційного забезпечення та доступу до публічної інформації КМДА, в цілому інтенсивність епідемічного процесу знаходиться на рівні, характерному для цього періоду року.

Зокрема, за 41-й тиждень епідсезону (з 8 до 14 жовтня 2018 року) зареєстровано 11,4 тис. хворих на грип та ГРВІ. В установи охорони здоров'я госпіталізовано 110 осіб, з них 94 - діти.

При цьому з 1 жовтня 2018 року в Україні розпочався сезон підвищеної захворюваності на грип та ГРВІ.

"Зараз у столиці хворий дорослих 2 210 осіб, дітей - 5 3 тис. У структурі захворюваності діти складають 70,2%. Серед школярів спостерігається зростання захворюваності на 13% порівняно з попереднім тижнем", - повідомив Поворозник.

Нагадаємо, за перший тиждень жовтня 2018 року в Україні зареєстровано 142 тис. випадків захворювання на грип та ГРВІ. Щорічно в Україні ресструють близько 6 млн інфекційних захворювань, 98% з яких становлять захворювання на грип та ГРВІ.

Раніше РБК-Україна повідомляло, що в аптеки протягом найближчих тижнів доставлять 350 тис. доз вакцин проти грипу.