ua en ru

У Києві планують запустити трамвай-електричку через 3-4 роки

У Києві планують запустити трамвай-електричку через 3-4 роки Фото: заступник голови КМДА Ілля Сагайдак

Новий вид транспорту з'єднає Троєщину з Правим берегом

У Києві через 3-4 роки планують побудувати двохсистемну трамвай-електричку, яка з'єднає Правий та Лівий берег столиці. Про це повідомив заступник голови Київської міської державної адміністрації Ілля Сагайдак, передає прес-служба КМДА.

Повідомляється, що на виставці InnoTrans 2016 в Берліні домовилися, що через тиждень група німецьких фахівців почне аналіз стану і перспектив проекту Tram-Train в Києві.

"Tram-Train - концепція, згідно з якою трамваї можуть використовувати інфраструктуру залізниці нарівні із звичайними потягами. Таким чином, стає можливим створення комбінованих транспортних систем, що поєднують переваги обох видів транспорту - трамваїв і поїздів залізниці", - зазначили Сагайдак.

Він також зазначив, що на сьогодні існує концепція маршруту від ж/м Троєщина – ж/м Березняки до залізничної станції "Караваєві Дачі" з заїздом в трамвайне депо імені Шевченка.

"Від вулиці Милославської до станції "Троєщина-2" Tram-Train буде рухатися існуючої трамвайною лінією вздовж вулиці Бальзака. Далі, використовуючи залізничну інфраструктуру, транспорт буде рухатися півколом міської електрички до станції "Караваєві Дачі", від якої буде реалізована можливість заїзду до трамвайного депо ім. Шевченка", - додав Сагайдак.

За його словами, трамвай-електричку планують запустити через 3-4 роки.

"Ми покладаємо великі надії на цей проект, адже розрахунки на транспортній моделі показують дуже високий попит на цей маршрут. Важливо, що, рухаючись залізничними шляхами, Tram-Train зможе розвивати швидкість до 120 км/год. Це робить його дуже ефективним", - підкреслив Сагайдак.

Нагадаємо, раніше повідомлялося, що у Києві запустили трамвай нового покоління.