ua en ru

У Києві перейменують ще 11 вулиць

У Києві перейменують ще 11 вулиць Фото: КМДА

Ленінградську площу та Дружби народів СРСР перейменують на Дарницьку та Оболонську

У Києві продовжують розглядати питання щодо перейменування вулиць, провулків та площ. Так, за результатами громадського обговорення, члени комісії підтримали перейменування 11 вулиць, назви яких пов'язані з комуністичним тоталітарним режимом, повідомляє прес-служба Київської міської державної адміністрації (КМДА).

Зокрема, у Голосіївському районі вулицю Андрія Бубнова та Чапаєвське шосе, провулок Радянський пропонують перейменувати на вулицю Маричанську, провулок Віто-Литовський та провулок Владислава Заремби.

У Святошинському районі вулиці Картвелішвілі пропонують надати ім'я Володимира Покотила, а провулки Івана Федька та Ульянова перейменувати у провулок Якова Шульгина та Осінній.

Планується, що вулиця Миколи Лукашевича у Солом'янському районі носитиме ім'я видатного українця Івана Огієнка, а вулиця Командарма Каменєва у Печерському районі - Петра Болбочана.

Крім того, проспекту Червонозоряному у Голосіївському та Солом'янському районах пропонується присвоїти назву проспект Валерія Лобановського.

Також змінять свої назви й дві площі: Ленінградська та Дружби народів СРСР, їх перейменують на Дарницьку та Оболонську.

"Члени комісії розглянули пропозиції щодо перейменування ще 5 вулиць столиці, а саме: вулиці Ванди Василевської у Шевченківському районі на вулицю Януша Корчака; вулиці Патріса Лумумби у Печерському районі на вулицю Іоанна Павла ІІ; вулиці Михайла Мишина у Солом'янському районі на вулицю Сім'ї Ідзіковських; вулиці Миколи Кравченка у Шевченківському районі на вулицю Вільгельма Котарбінського", - йдеться у повідомленні.

Окрім цього, за пропозицією Українського інституту національної пам'яті проспект Возз'єднання у Дніпровському районі пропонується перейменувати на проспект Соборності.

Нагадаємо, Київська міська рада 1 жовтня на пленарному засіданні прийняла рішення "Про найменування нових вулиць та провулків у мікрорайоні Жуляни Солом'янського району".